Monday, January 21, 2013

Oh my Shaheizy Sam! =D

Happy happy birthday to my Incik Bos ..

#sumber dari tahun2 lepas*alamak! lupe taun bile*


                       

xoxo,
SiGendon

Saturday, January 19, 2013

Maru: stok geli-geli

Ok. here're the story. Kali ni bukan rela hati nak update entri tapi atas arahan incik bos. Selame ni saya yg bg arahan untuk update. Kali ni die pulak. Main kasar da ni die ni *tumbuk2 tpak tgn
Merujuk kepada entri sebelum ni. Incik bos buat suprise2! *ala2 eric leong kan kan kan..
So meh bagi komen sikit. *bajet retis ke ape macam nak buat press conference bagai ni.

1-betol2! die buat salah dan nak mintak maaf.. ala mucuk2 *bluek. Suhweet nye awak..
2-Pergi kedai beli teddy bear tu tak bg tau! Dah la tengah marah2 die. Kan bahaye kalau tersumpah pape. hurrmm.. Bahaya2
3-Idea tu.... *muncung* yang petama tu oke. sebab saya akan nampak teros. Tapi tak nampak kekiutan saya nanti .. ewah! yang ke2 tu mmg cute. yg ke3. saye tak tefikir pon. sebab tau bonet awak tu da la kecik cenoet. pastu ade speaker. itu je da makan setengah. Saye ni kalau balik kan macam2 nak bawak. hewhewhew
4-oh tidak! malam2 awak buat preparation. Bermakna abah, ma,abang2 ade. jadi2 mereka nampak laa.. malu malu.. *tumbuk2 bahu lmbut2
5-Eleh... lebih kurang 20 minit konon.. Alasan tanak datang tu macam 3 jam nak dtg.*muka mencebik*
6- Hello. I tak make up ye mase tu. Muka redha je turun dari tingkat 5 tu. Nampak cantik ke? Oh itu natural beauty. *muka princess kelip2 mata*
7-Hei. hang jangan dok perli ceq gendong beg 2 3 naa.. besa la. 1 beg tangan. 1 lagi beg baju kotoq (alasan rumah dekat). 1 lagi beg apa? Mana ada cik bang oi.. 2 ja naaa... Itu kira standatd la tu.
8- Kan da cakap. Barang sikit. Tak payah susa2 nak bukak bonet tuu.. Lagi pun.. *gentel2 hujung tudung*saye tak denga pon awak bukak bonet. ehew
9-Tang tutup kan tu rase macam nak maki. Bonet tu boleh je kot agkat sikit pastu tolak. Tutup la dia. Ini beria pulak orang tua ni suruh bukak dulu. So i ttup je la dengan muka tak bersalah.
10- Yang tak denga tuu.... let me explain here okeng. Dasar suara orang tua. Hujung2 sawah je denga nye. Suara je kecik. Badan cam bapak orang. Kok ye pon nak romantik. Cakap kuat sikit kot?
11- Dan entah kenapa petang tu mmg saye rase pekak semacam. .............................................................  Ok2 fine. Bukan hari tu jee. Sebelom2 ni pon.. -______-"
12- Ha! Ini i nak mara. Dah kenape artikel saye dok kat belakang? Benda kecik ala ala tomey tu pon letak kat belakang ke? Haip2. orag tua. tak bole kene mara. ehewhew...
13- Xpe redha. G bonet, bukak bonet, nampak artikel, amek article (tak perasan lagi mate ni dah kenape pompuan??) Pegang bonet nak ttup da..... *jejeng* Oh mai!! *perasaan bila tiba2 Shaheizy Sam mintak number fon*
14- Jeling2 kat cermin belakang nak pasti kan Incik bos nampak muke kena kareen ni!.
15- Main polis2 dengan Incik bos tye sape punye bear ni? Malang nya incik bos tak boleh jadi penjual insuran. Die tak dapat nak yakin kan yang bear tu saya punya! Oh mai oh mai.
16- Hampit ttup bonet. Sebab??? Takot bukan sendiri punyee.. (sebab masih tak nampak kad "I'm sorry")
17- Arahan dari Incik bos suruh amek. Jadi amek laa.. Bawak ke depan. *duduk. ttup pintu*
18- "Mana kad nye?" ALamak! Kad ape? Jadah laa orang tua ni merepek. *keluar cari kad* oh ade.. *senyum kambing tak bersalah*
19- Tang kerang busuk tu saya tak setuju. Kerang busuk pon makanan ape. (wuuuwuuu sedap nye kerang bakar)
20- Sape kate saya tak terkejut ha?? Kat atas da mention kot. Oh Sam.. *berangan*

So.. itu lah dia. Memenuhi requirement tak Incik Bos?
Lepas tu, sepanjang perjalanan tersenyum je lah. Sebab? Malu... Kite tak pernah dapat seperais macam ini.. Ehekehek..
And here..... Maru di dalam rumah!!!! (Maru in the house)

Maru fresh datang2 terus bawak kete. Umpama kalau aku lahir terus pandai shuffle.EH?
So thank you love. Walau pon Maru ni untuk stock geli-geli(ayt rempit. maaf) tapi die baik. 
Namun dalam masa tak sampai sejam. Maru dah dinodai oleh Yayen the Tiger Monstah!! Maru kecundang dan mengalami kemurungan..

 Walaubagaimanapun, Maru dapat balik semangat nya lepas denga kata2 semangat dari Miss Nadiah. Sape tu? Itew la. HAHA. Dan Maru pandai angkat tangan daa!! *clap clap*



Sekarang Maru dah besa dan dah pandai membaca. Oh maaf. Maru kena pakai spec saya gara2 duduk katil atas yang tak sampai semeter dengan kipas. So takot mate berair (almaklum. mate Maru besa)

Dear Incik Bos, boleh tak nak cakap terima kasih dan saya sayang awak kuat2 kat sini?? 
xoxo
Nad