Friday, June 29, 2012

Mencari sesuap nasi

Adik2 sekalian, anda semua dinasihat kan supaya cepat2 lah cari kerja ye lepas abis stdy.
Sila atau Jangan mengharapkan mak ayah saje ye. ye. ye..  Macam akak ni. Sedih. Bertungkus lumus nak cari side income. T_______T 
Tapi adik2. jangn putus asa okeng. Allah ade dengan kita. Usaha tangga kejayaan!! :)
 Mari lah amalkan doa ini ye. Lepas solat tu jgn lupe ye. :) 

DOA PANJANG UMUR MURAH REZEKI DAN DIBERKATI

اللهم أكثر مالي وولدي وأطل عمري واغفر لي وبارك لي فيما أعطيتني

(Allahumma Akthir Ma-li Wa Waladi Wa Atil 'Umri Waghfir Li Wa Ba-rikli
Fi Ma A'tai tani) Ya Allah Perbanyakkanlah Harta ku, Panjangkanlah Umur
...ku, Ampunilah Daku, Berkatilah Apa Sahaja Yang Telah Kau Kurniakan
Kepada ku.Doa nabi ajar kpd Anas. Amalkan sebelum salam tiap kali solat (Ustaz Wan Shohor)


Oh ye adik2. Jangan lupe ke Facebook akak untuk mencuci mate dengan macam2 aksesori dan baju-bajuan. *harus promote nak cari rezeki*

Handmade headband with love



Statement necklace 
Geometrical necklace 
Mughah mughah semua nyaa.. Mari marii~!!!


Dah agak da

Betul! Mmg tak ade. Aku dah cakap nad. Kau tanak denga. Xkan nye ade. Mimpi je lah kalau ade. Kau je mengharap lebih. Kan da kne. Padan muke. Dah tak de tu dah la. Bia la. Bde tak ade dah. Tak bole buat ape. Kau xpayah berharap lagi dah.

Monday, June 25, 2012

Lagu untuk para lelaki sedunia


Perkara biasa. Sila focus pada lirik. Bagi lelaki dan jantan2 try nyanyi. Bulu mata anda pasti tegak!


Memindai laman Facebook mu
Kadang buat ku cemburu
Baru saja engkau update
Ramai lelaki berkomen

Tak sedikit yang merayu

Tapi ku percaya kamu
Kau juga yakinkan aku


Tetap saja aku ingin bicara
Chorus
Berhentilah rayu pacarku
Bawa pergi pesonamu
Takkan cukup kata-kata manismu
Gambar-gambar seksimu
Tagging-tagging flirting-flirting baginya
Berhentilah ganggu pacarku
Jangan pernah main hati
Takkan cukup email-email indahmu
Status-status palsumu
Liking-liking poking-poking baginya
Bukan hanya itu
Kerna ku tahu
Dia hanya cinta caraku mencintainya
Ulang chorus 2x
Berhentilah ganggu pacarku
Jangan pernah main hati
Takkan cukup email-email indahmu
Status-status palsumu
Liking-liking poking-poking baginya

ok focus. lagu ni aliff aziz yang nyanyi kan? Untuk? si mat mat rempit yang nak kacau si Anne Ngasri tu ke? ops.!!
Same lah kalau Si bantal busuk nyanyi. Die nyanyi untuk? Kekasih lama ku? *tgn didada mata pandang atas* Rase diri hot sgt nad? pffft!

 So kwpada sesiapa yang nak menyanyi lagu ni. I rase u olls:
1) Stalker! Sebab u tau ape yang di email oleh penyangak2 gf u tu. ohmai!
2) Blind jealous! jyeah! jantan cemburu baq hang . ewah ewah..

3) Penyayang sebetulnye.. Sampai fb gf pun u on kan. 
4) Some sort liek ur a gay! Gambar2 seksi pun u tgk gitu. 
5) Syok sendiri. Mane u tau ur gf tu suke the way u love her? Like.. daa~~ =__________=!


Thus(macam buat essay 360 words je), u should try to write another song which is more logic but still funky and cheeky. U have look. Jangan buat perempuan macam aku ni terpinggir. Motif?? 
 -________- Tuka lirik okeng kot. Social network sgt lagu u olls. 


OPS!!
Moga berbahagia wahai Anne dan Aliff
Selamat berpantang semua. *goyang sin chan*

Sunday, June 24, 2012

Bukan aku yang tunang

Eyh eyh! Salah...




Tadaaa.!! 
Si bride to be yang tak boleh dok diam. =_=


Si belakang tabir banyak menyebok. hewhew

Amek berkat amek berkat.! *sedut sedut

Itu sahaja anak-anak.. Lagi 7 tahun tunggu gmba tunang kite okeng! Itu pon kalau ade. :p


Thursday, June 21, 2012

Perjalanan Datin2 jadian

Clearance yang sepatutnye macam menyampah kan sagt jadi fun pulak. *teeth show*
ok ok. Dan ke"cuak"kan aku sebab tak bawak matrix card pulak menguasai diri. Yes! Padan muka.
igt lagi pesan gepren saya.
"the first thing you kne buat is pergi HEA then u buat ayat2 manis nak mintak kesian sebab matrix tak ade igt tau"
Tapi nasihat tu boleh la gune sikit. Nak lawan nasihat dari koordinator kitorang? *agkt kening*
"Ala.. u cakap ja tak sat tadi ni matrix jatuh. Bukan ilang. Jatuh tak sat tadi. Jatuh mana xtau"
Dengan berkat usaha dan semangat yang ntah datang dari kutub mana kuat pulak Datin2 semua menawan bangunan2 HEA, Pentadbiran, HEP. *kiasan semata2. harap maklum*
Dalam masa 2 jam. Semua setel.! ewahh! *muka princes diana labai tangan kat rakyat please*
WE ARE NOW OFFICIALLY ALUMNI OF UiTM MERBOK KEDAH!! 
Dan dan ini lah saat terakhir dan kali terakhirnya menjejak kan kaki ke UiTM ni. 
..................Silent mood..............
*muke mencebek(nak nagis)*
Oh mai! Kalau dulu tak sangka dapat masuk U. Sekarang Tak sangka da abis. N yeah macam biasa. Rindu Merbok itu wajib. :(

Sila lah bawak transport kalau buat clearance tu. Penat sangat macam nak kne ade spare body satu. 
Masa untuk tidur. Mengharap dapat mimpi scandal2 Merbok. <3

Sunday, June 17, 2012

Wednesday, June 13, 2012

Usaha tak berbelah bagi. sobsobsob

TADAAA!! yayay ade banner baru. ewahewah..

Selepas bosan dengan banner lame yang macam ala2 cute2 perasantan tuh kite tuka baru punye.
 Selamat tinggal banner lama..
in..
3
2

*TRING*

we wee.. Mr Misai. Dimana kau? :D


Entri ntah ape ape

Tak semua orang paham ape kita rase.
Jadi baik kita senyap je.
Lambat laun nnti die tau jugak.

Cuba fahami orang lain.
Jadi, diorang akan paham kita.


Thursday, June 7, 2012

Sembelit

Untong  lah yang jadi orang gile.
 Tak payah pikir susah payah nak jage hati orang. 
tak payah nak pk pasal sape2. 
Oh senang nye hidop mereka.
Nak jadi gile bole?

Ngorok

Adoyai. Ini lah bahana tido lambat dari abah. Kan da tak bole tido.
Ngorok is berdengkur okeng rakan-rakan.

Abah dah....

aku pulak..


dan mungkin esok, aku...


-______________________________________-"
*kantoi tido ngn mak abah lagi

Yang bolat ade duri

Blurrb~ tarik nafas. ada bau tak? 
Kasi dalam lagi tarik tu.
 Ok bole marah.
 Kite baru lepas makan dorian. 
Mak belanje. Sepo hengget je pong.
 Kite sendiri kene topup lagi 15 hengget. 
Baru ceking ceking abah bagi. $$.
Abah kite pulak baru anta benjen(sila masuk kamus. Benjen is kelapa sawit. a.k.a kelapa bali.)
Sebab tu ceking ceking masyuk. Apasal cite macam anak petani yang berjaya ni?

alkisah si pembeli dorian yang paling terer (aku dan adik si lembap)
Selame ni aku tau bapak aku bwk balik dorian aku duduk. bapak aku belah. aku tgk, bapak aku g amek air putih, aku tolong makan kan.
Sebab tu aku 'hebak' dalam memilih dorian.(lebih  spesifik: hebat dalam memilih ulas dorian mane yang gebu)

Tai disebabkan hari ni aku gajiaan(ops. jawe lagi) aku 'TER'baik nak belanje mak abah dan adik serta nnek dorian. Bau dorian dari jauh lagi da panggil2. Mak pesan "g beli dorian kat depan grand union tu". Sampai sg pelek ape lagi. aku attack dorian depan Grand Union lah. Pilih punye pilih sambil buat muke konon2 pandai. Siap mintak belah nak tengok sikit lagi. *sebab aku npk ade pakcik tu buat cam tu. Siap usha pakcik tu lagi.
aku igt aku bawak toyol(adik) aku bole pakai. Rupenye die pon blur je nak pilih. Cina tu pon belah sikit bg aku tgk. Mmg betol la. Aku TENGOK je. Dan kemudian aku pon pilih 2 bijik. 
Abrakadabra.!!! TING.!! Ade 3 bijik semuanya dalam plastik. Macam mane ade 3? Sebab amoi cina yang pandai tu pegi letak lagi sebijik dengan ayt 'INI DURIAN SANGAT BAGUS WOO'. 
Aku ngn adik. : -__________________________-"
Ceking.!! $$ RM25~~~ *phiuhphiuuuhh~~ (bunyi angin Texas)
3 bijik dopuloh lime hengget? Macam dok KL kan? Bese broo.. Dengan tangan yang konon nye nak lemah buat2 kuat kuar kan duit. =..="
Otw balik kat kete pulak.

Adik: Diah,  tu durian sebijik singgit.
Aku: PFFFT~~!!!

Sebelah kete aku je pong. Tula. Susah jadi anak yang baik. Igt pesan mak 'beli yang kat depan Grand Union tu'

Balik rumah dengan perasaan bangga sebab perasan pandai beli dorian.
Kami da pulang bawak dorian. Mudah saja tinggal belah. *nada lagu tepung cucur adabi
Cepat berdesup bapak aku bawak kua kapak potong ayam. Ngan gombal (Gombal adalah sejenis kain buruk@ kain buruk la pendek kate). CHING CHING!  Kami datang lagi (Dialog dorian)
Ini dorian ke batu? 'Mangko' nih. Abah cakap. (Mangko is dorian yang keras tu.)

Abah & Mak: Bape ringgit tu?
Aku: dopoloh lime~~
Abah Mak: Mak aih. Mahal nye. 

Maksud "Mahal nye" dalam konteks kesedapan dorian ye. Sila paham. Pandai anak2.. *clap*
Perasaan bangga sebab PERASAN pandai beli dorian ttbe balik kebun nyorok tepi pokok benjen. 
Ye patot si cina tu dok gelak kat aku je. 
  Baru lah aku sedar aku tak pandai beli dorian. 
Dan dapat la petua beli dorian yang betu;l
1) BAU. bau bia kuat kaw2 punye
2) SUROH CINE TU BUKAK SIKIT. sambil buat muke berlagak
3) RASA YE. BUKAN TENGOK. tekan2 isi dorian tu. kalau lembut sedap la tu. kalau keras itu lah magko!
4) BAYAR DAN CAU BALIK UMA

Dengan itu tamat lah sudah cerita ANAK SOLEHEN(aku) DAN DORIAN :)