Tuesday, November 29, 2011

Perangai pelik yg cari nahas

Situasi: Aku jpe kucing kat ostel yang comel ya amat. ni kire eksited lah sgt amat ni,..

Me: [dengan nada hepi ya amt]saye jpe kucingg..
TuanMuda: nme die sape?
Me: Tiger..[senyum lebar nk mampuih]
TM: Bg la nme krell(nme die la tuh)
Me: eleh? Tiger la nme die. [mamat ni apasal?]
TM: Bg name hubby la..
Me: isyh.! nme die Tiger lah..[berangin pulak]
TM: ok2..
Me: ok. [senyum kelangit]
TM: Tapi kalau Kitty pon comel gak pe?
Me: ya rabbi.. nme die Tiger Tiger Tiger lah.!! [tak ley control]
TM: ok2. Tiger nme die..
Me: ha tau pon.. *muncung
TM:..........................
Me: da abis da?
TM: belom.. 
Me: =______________=" [pndai mmat ni nak cari pasal ngn aku.! ]

Sunday, November 27, 2011

Most Wanted lahh!



oh LOVE! 

Its PAGI

Assalamualaikum.. tak jawab dosa, kalau jawab sayang..
pfft~ daaaa... xpernah2 nak buat gaye maria kan? hihi.. :p
 Morning peeps, start every morning that you have with a smile.
...............
and.. breakfast.!! :D

 Have a nice day on Monday morning peeps. :)
xoxo,Nad

Friday, November 25, 2011

Resepi: Nutella Mug Cake(Pemalas)

Another recepi for today, meh aku ber-share resepi pemalas macam orang2 cam aku nih.
Tak susa pon. G dapor sekarang da bole buat. :)

Bahan-bahan(bole geledah dapur korang sekarang):-
4 sudu besar tepung naik sendiri
4 sudu besar gula kastor
1 biji telur
3 sudu besar serbuk koko
3 sudu besar Nutella
3 sudu besar susu segar
3 sudu besar minyak zaitun/minyak sayuran/minyak jagung


Cara-cara yg pemalas nyeh :-
1-Campak semua bahan dalam mug besar. (da nme pon mug cake kan?)
2- gaul hingga sebati dan sepakat*hehe*
3-masukan dalam microwave selama 11/2- 3 minit(bergantung kepada watt microwave korang)
4-Hiaskan dengan whipped cream atau coklat feberet korang.
5-MAKAN!! hehe.. :)
google image. 
Lebih kurang macam ni la korg akan dapat. 
Selamat men-TRY.!! :)
Love, Nad

Ke-boring-an?

My first DIY!!
I bet ramai antara perempuan suke kasut kan? sebulan shooping satu kasut? HIHIK. amek kau.! korang je mampu. Aku tak pon. :)
For thoseyang da boring dengn kasut korg tu. jgn dibuang!! TIDAK! pegi kutip balik pegi.. Kite bule make-over kasut anda yang da boring tu. Ok. lets start our DIY.

Perencah2 yang diperlukan:
Sepasang kasut yang oh!-kasihan hampir dibuang oleh korang tu..*hehe*
Sepasang brooch yang same2 kaler serta corak malah pattern. lagi besar lagi cantik. HIHI

Kekdah nye yang kacang:
1-Bersihkan dolu kasut korg nak make-over tuh.
2-Ambik brooch yang kilat2 tu. Pin kat dekat ke dua2 bahagian depan kasut korang tu. Kasi adjust cencantik bia nampak MAHAL. Itu yang penting. Dan siap.! weee... tak susa pon kan. Ini lah DIY pling pemalas. HIHI.




TADADAAAAA..~~!!!
Gambar yang kiri tu adalah kasut yang aku buat. Dpt gamba selepas siap je. sebelum lupe nak snap.
 Selamat menTRY.!!
Love,Nad

INI UNTUK KAU!!


SHAME ON YOU!