Monday, October 17, 2011

I'm SORRY

I'm sorry sometimes I get a little jealous, 
thinking that someone else
could make you happier than I could.
I guess it's my insecurities acting up.
Because I know that I'm not the pretties, 
smartest or most fun and exciting girl.
But I do know that no matter how 
hard and long you look,
YOU'LL NEVER FIND SOMEBODY
THAT LOVE YOU LIKE I DO. 

lots of love:nad

Thursday, October 6, 2011

Rainbow Cake

 tadaaa.!!!! nadiah muncul dengan resepi. kata blog ni untuk bercintan cintun? naaayy.~~ bukan itu je. kami cuma share entri dalam satu blog. lain author lain cerita. kalau tgk kat setiap entri ade 'Posted by:..' ha. kalau posted by nadiah itu aku lah makhluk nye. *wink3! kalau yang merepek dan meraban serta meragam tu posted by Fullstop is my one and only gula-gula hati. its pak cik!

ok cukup. kite proceed ke resipi kite hari ini. its RAINBOW CAKE!!  ini lah rupa rainbow cake kalau menjadi. ok. meh meh meh kite start..



Bahan-bahan ( Satu Kek Bulat )
• 2 cawan Tepung naik sendiri (self-rising flour)
• 1 1/2 cawan gula pasir dikisar halus
• 5 biji telur ayam (gred B)
• 250gm butter
• 550gm buttercream readymade (beli kat kedai jual bahan buat kek)
• Pewarna (kuning,biru,hijau,ungu,merah,oren)
• 2 sudu kecil esen vanilla
• 1/2 cawan susu pekat + air, sukatan air tak kisah byk mana sbb untuk kurgkan kepekatan susu (untuk moist & lembutkan kek)
• Sprinkle Star/Beads sebagai hiasan pada cream kek

Cara-cara
1.Pukul butter dengan gula yang telah dikisar halus selama 15 minit sehingga kembang.

2.Masukkan telur sebiji demi sebiji ke dalam adunan yang sedang dipukul tadi.

3.Masukkan esen vanilla. Dan diikuti dengan tepung naik sendiri dan pukul lagi hingga adunan sekata. Masukkan juga susu + air.

4.Setelah adunan sekata, asingkan adunan ke dalam enam mangkuk yang berlainan / mengikut bilangan warna yang diingini. Campurkan pewarna ke dalam adunan yang telah diasingkan mengikut warna masing-masing. Gaul hingga warna rata.

5.Setelah habis menggaul untuk semua warna, masukkan adunan ke dalam loyang untuk dibakar.

6.Adunan hendaklah dibakar selama 15 minit pada suhu 140°c. Apabila adunan telah masak, sejukkan terlebih dahulu.

7.Buttercream perlu dipukul sehingga kembang sebelum disalut pada kek. Antara lapisan kek perlu disapu sedikit buttercream supaya lapisan kek melekat antara satu sama lain.

8.Salut kek yang telah dilapis antara satu sama lain tadi, hingga rata dan hias mengikut kreativiti anda.

ok. itu saja yang dapat dishare.. cpt cakap NAD BAIK.. ok3.. cukup2.. :) Selamat Mencuba.
(bukan resipi sendiri pon). 

The Best Thing..

oh oh! disebabkan rindu terhadap Pak Cik yang melampaui batas. I have something for u Uncle! <3



I've got the best thing in the world
Coz' I got you in my heart
And this screw little world
Let's hold hand together
We can share forever
Maybe someday the sky will be coloured with our love
I wake up in the morning
Feeling emptyness in my heart
This pain is just too real
I dream about you, with someone else
Please say that you love me
That we'll never be apart
You have to promise
That you will be faithfull
And there will be lots and lots of love
It is the thing that really matters in this world..


IlebiuPakcik <3 <3<3

Wednesday, October 5, 2011

COLOR BLOCK-ING YEAH!

Setelah lame aku tak update blog yang menjengkelkan serta mengundang kaki-kaki saiz 10 ke dahi ini.. aku muncul kembali!!. umpama.. TORA DATANG LAGI!! tapi dengan takde bunyi anjing menguak dan burung bertempiaran aku mengupdate entri kali ni dengan fashion tips.! kelas kau jemah... xprnah-pernah aku mengupdate pasal fashion kan?? mimpi2?? g straight ke dinding da hentak! rase sakit? ini bukan mimpi la nok! reality ni wooo..ok cukup!!!


berkenaan color blocking ni. i just adore bright color yang ada dalam alam semesta ni. damn! red, green, blue, yellow, pink. tapi paham2 la untuk aku yang berkulit macam punggung berok ni.=..="
dare to do something daring? here are some looks that u could try it on! . :)




aww... isnt it lovely? abah!! nak duet nak beli baju2 bright color cenggini pelis... :)
xoxo.love.nad