Tuesday, June 28, 2011

FAKTA: GILA KUASA

setelah lama menghilang kan diri ntah kemana. aku memuncul kan balik diri yang miserable gila waktu ni..

sewaktu menaip-------->  keje melambak tapi fikir pasal nak wat ape kua besok.

sem baru je start. aku mule memikirkan nak g mane sem ni.. beronggeng ke manakah lokasi ku? tnpe sedar yang diri ni mkin bz. pfft~

sape sangke aku ni yang MALAS NAK PEGI KOKO dari part 1 sampai la part 3 ni bole jadi JPK??
aku sendri pon xsangke. kalau nak cite dolu2 tu ade la pernah aku jadi MPP kat skola. tapi MPP tak bertauliah lansong. cekgu yang sebok wat keje nak naek kan name MPP yang "PROFESSIONAL" ni.

sekarang.. amek kau.!! minggu ke-2 ni da kene jadi PM(project manager). tahniah nad. =..="
korang kene paham keadaan aku yang sangat2 'PANDAI' uruskan mase. wang, kejaya, pelajaran, makan, minum, tido dan sebagainye. maka dengan itu korang pon da bole la agak cemane aku pegang event buat julung kali nye.. iaitu (bunyi drum....) SPORTDAY.!!!






maka dengan kepakaran yang aku ade.. terbentuk la satu organisasi untuk program: SUKAN MESRA KOLEJ MURNI.
 yang dianggotai oleh makhluk2 yang gila kuasa malah tamak akan hostel.. termasuk lah anggota wataniah aku.. (sara, wawa, asz) dengan bantuan insan2 terpilih ni menjadi lah aku punye event. namun pelbagai kekangan dan cabaran (power kan ayt aku? *p/s: BM dlu A1 la beb)

 antare nye yang menyakit kan hati dan membuat kan kaki kitorang overused ialah:-

- orang fasiliti yang sgt2 pemalas nak wat keje. nak bukak khemah pon payah. tu kat padang atas tu sikit punye banyak la khemah tak dibukak.tu pon ckap khemah tak cukop. ko igt kitorang bute ke hape?

- taik telinga cair bila masuk kat bilik TP iaitu Timbalan Pengarah sebab kene complain nak kutip duit student tok penyertaan..kitorang tak de duit tabung kolej la sengal. da la kolej baru. mane nak dtg duit2 sume. bajet mintak RM900 pon korang cut sampai Rm500. jadah ape ntah aku nak beli ntok budak2 riang murni nih.

-office berterabur.!!! kewangan kat sane. admin kat situ. HEP kat sini. HEA kat sane. unit sukan da tukar la.. mmg kitorang suke jalan2 da lam uitm ni.. seronok sangt!! =..=""(kaki wawa overuse gara2 mengejar office hour)

-dugaan PTPTN. bile pt da masuk paham2 je la.. mesti la nak beronggeng. sesampai nye event ni. mmg xde mase nak kua have fun ngan geng. (ade la kua seari tu.. tapi kat cs je.. haisyh! asek2 cs)

dapp... duppp.. dapp.. dupp...
tiba lah saat yang dinanti kan. hari sukan tu.. naseb baek jah.. sume berjalan ngan lancar. even Puan hajjar(resident staf yang paling kepoh dan sume orang takot kat die bile die kua rumah je sume orang lari masuk bilik termasuk aku even time tu aku nga pakai baju kurung yang tetutup litup) sebok menyelit nak panggil2 budak soh turun senamrobik.. (die tak wat pon) =..="

fffiiiiiuhh~~~~~~


meriah u olls.. even da kene kacau ngan hujan pepagi tu.. meriah tetap meriah.. (aku ase biase je)
penat pon penat tau u olls.. korang bole? aku tak sangke aku bole wat event ni.. tak pernah terfikir dalam kepale otak kau popn aku kan wat event cenggini. tu la.. ape gune prang keliling kan.. ramai gak insan2 terpilih yang tlong aku dalam menjalankan event ni.. TERIMA KASIH kpd :-

- rakan2 segipang ku.. (gila pagkat)
- rakan bilik ku.. (sebab kasi ponjam laptop)
- rakan kelas ku..(kdang2 kasi tumpang nak g ATM)
- lastly mesti lah rakan hati ku.. TUAN MUDA. :) i love u lah. :D

*dan dengan itu korang pon boring bace entri aky yang takde makne ni kan. trimas u olls. xoxo