Friday, March 18, 2011

6 Hollywood Celebrities Who Are Going The Distance

1. Angelina Jolie & Brad Pitt

2. Goldie Hawn & Kurt Russell

3. Beyonce & Jay-Z

4. Gavin Rossdale & Gwen Stefani 

5. Chris Martin & Gwyneth Paltrow


 6. Ashton Kutcher & Demi Moore 

Ell Ow Vie Ei





Thursday, March 17, 2011

Dear Fullstop

Location
dolu: kat TS je
sekarang: kalau bole da lansong tanak pegi tempat aircond. sesak.

Makan
dolu: nak mcD je
Sekarang: lantak la.. mamak pon mamak la.. ade aku kesah. bawak bekal pon sodap!

Text
Dolu: kalau bole fon aku tu nak melekat kat tangan je..
Sekarang: Fon tertinggal pon ade aku kesah?

Borak
Dolu: sumpah sopan abes.!
Sekarang: kalau call 5 minit pon da ckop da.. boring la gua ckap ngan lu lame2..

Gift
Dolu: sangat2 semangat nak bagi adiah. kalau bole tiap kali jumpe tu mesti nak bagi adiah.. 
Sekarang: Nak bagi ape pon da xtau da.. sume da bagi. kdang2 tu malas nak bg.

Attitude 
Dolu: nak menguap pon tahan.
Sekarang: Lu kentut pon ade gua eran? 

Outfit
Dolu: seminggu awak kene ready da.
Sekarang: Nak jumpe pkul 10. Pukul 9 baru bangon.

Sayang
Xpernah berubah.

Walau huduh macam ne pon prgai lu. gua ttap sayang lu. 
FULLSTOP


*jum jadi cam Angelina n Brad Pitt jum Fullstop.







KENAPA SAYA SYG DYE



1. SEBAB DYE SYG SAYE JGK
2. DYE GILE-GILE
3. DYE SALU WT SAYE TERSENYUM
4. TEMPAT SAYE BERGADUH
5. TEMPAT BERMANJA(manje kew) hahaha
6. SGT CUTE
7. SALU WT SAYE GEMBIRA
8. KONGSI NOMBOR YG SAME 8

SAYANG KAMOO 

                                                      NADIAH BT AHMAD SOLIKHIN

LOVE <3

When I Miss You



Hell. I Miss You Fullstop! 

xoxo

Tuesday, March 15, 2011

CUBE LA

Langkah 1:
Masukkan 3 digit pertama no. tel bimbit anda ( tidak termasuk 01X)

Langkah 2:
Kali dengan 80 ( X 80)

Langkah 3:
Tambah dengan 1 ( + 1)

Langkah 4:
Kali dengan 250 ( X 250)

Langkah 5:
Tambah dengan 4 digit terakhir no. tel bimbit anda

Langkah 6:
Sekali lagi Tambah 4 digit terakhir no. tel bimbit anda

langkah 7:
tolak dengan 250(- 250)

langkah 8:
Bahagi dengan 2 ( /2)

Apakah no Tel Bimbit anda?

BUNDLE?? Ape tu?

ramai orang bertanye dekat aku.. 'mane kau dapat baju2 vntge macam ni?'
nyah... ape gune la kedai2 bundle ngan vintage shop tuh? mak marah betol kalau orang tye macam ni..
.......................................................


'eeei.! kau pakai ke baju bundle?'
'ahahaha.. setakat beli baju kat bundle..!!'
'nak beli kat ne?? Bundle?? tanak ikot laa..'

jadahnyee???
kau igt kau ank dato berduit bagai kau bagos sgt? 
kalau kau setakat nak menghabiskan duit beli baju berbrand bagai tapi makin menghuduhkan kau. supe xya meyh!
(pelepasan perasaan lagi skali)

Sebetolnye banyak kelebihan mebeli-belah sambil mengaru2 idong di kedai bundle ni..
  1. Murah yee.. tolong paham lagi sekali.. MURAH! sehelai 2 engget ade.. kalau kau nak beli baju brand2 bagai. ade dpat
  2. Berbrand gak.. sape ckap baju bundle xde brand? ade jee.. kebanyakan nye kedai budle ni inport barang2 dari oversea(bukan penang). so, no wonder la kalau baju2 barang2 kat bundle ni sume ade brand Adidas, Levis, Nike, Harley Davidson n etc.
  3. LIMITED. maksud nye kalau kau beli satu kat situ. maknenye kau xkan jpe kat mane2.. barang2 yang terjual di kedai2 bundle ni semuanya yang susa nak cari da.. coz sume barang2 lame. 
  4. Menyumbang kearah kebajikan. korang tau ke kadang2 barang yang korang beli kat bundle ni dorang sumbangkan for charity? ha. tu la.. kalu nak buat kebajikan. siap2 la beli bundle.
  5. Environment friendly tau. sedar xsedar kite me recycle, reuse, adn reduce. ini dapt membantu memulihara alam sekitar. (wat iklan kitar semula)
  6. BERNILAI. sangat! da la susa nak cari. da tentu2 barang2 ni bernilai. nak jual balik pon kene fikir 28 kali. kan susa tu.. simpan je.. :)
  7. UNIQUE. mestila weyh! baju2 ngn barang yang korang npk dorg jual kat bundle ni adalh barang2 yang terpakai. jadi semua nye adalah barang2 lame iaitu retro/vintge. sume tu unik. peduli la kalau pendengki2 sume tu cakp kau orang old fashion. tau x.. ini la warisan. kalau nak ikot kan sagt budaya sekarang mau baju ngan sua je gune semeter kaen je.. LOL
  8. Bau bundle itu umpama dadah bagi aku.. korang pasan x? kalau korag pergi kedai bundle. ade satu bau yang menusuk kalbu korang. pasan x??? sebetol nye..mase baju2 bundle ni di import dorang da letak satu bahan kimia yang membunuh kuman dan dapat mengelakkan penyakit. bau kimia itu la yang di kenali 'bau bundle'.
  9. BUNDLE ITU COOL.!!!


aku yang gagah mempertaruhkan baju n beg yang aku dpt kan dari on9 bundle.
*kan cantek tu(overkan)


so, korang da tau kelebihan bundle kan? 
xperlu la kot korag nak menghabiskan duet semate2 nak beli barang branded bagai tu.. kalau jarang2 xpe gak.. 
 ok.. so long bebeh!! 

.LOVE NAD.







Monday, March 14, 2011

Malam Pertama, Kedua dan Ketiga......

Dalam keheningan malam penuh syahdu, Ramli masuk ke kamar kerana mengantuk. Dilihat isterinya sudah berselimut dari hujung rambut ke hujung kaki. Malu agaknya. Maklumlah malam pertama..." bisik hati Ramli. Dimatikanya lampu dan ia pun berbaring di katil. Dicelah2 saura kodok menyeru pasangannya, terdengar suara isteri berbisik, penuh romantis, "Buah papaya dah masak ranum, bila tupai nak datang merasa ?" "Dah, apa citer ni ?" tanya Ramli dlm hati. Separuh malam dia terbaring berfikir. "Oh, agaknya isteri ku teringat kampung halaman.. sian.. sampai mengigau? Takpelah, biarlah dia tidur" bisik hatinya penuh understanding.
Mlm ke 2 adegan yg sama cuma dialognya agak berbeza. Bisik isteri "Sawah bendang dah siap dibajak, bila pak tani nak turun menyemai?" "kesiannya bini aku.. masih ngigau lagi.. aku mesti cari penawar !" Ramli bertekad. Esok harinya, Ramli bercerita pada ayah yg kebetulan datang untuk bertanya khabar `pengantin baru' "Lah.." keluh ayah Ramli, "aku antar belajar sampai Universiti, benda cam ni pun kau tak paham?" Ayahnya pun mula bercerita perihal adam & hawa, laila & majnun, romeo & juliet... (yg relevan untuk pegantin baru je!) Sepatah cakap orang putih "about the birds & the bees". "oh. cam tu." sengih ramli, "baru saya paham. Taulah apa nak buat malam ni!" Malam yg sangat ditunggu2 ramli pun tiba... adegan sama dikamar tidur. cuma kali ini isterinya membisu seribu bahasa. "lah.. nape pulak senyap. takkan dia give up" tertanya2 si Ramli. Setelah sekian lama tanpa suara dari isteri, Ramli pun berkata, "Dah lapar betul rasanya perut, boleh tupai datang merasa?" Malam dingin semakin sunyi.. tak jawab pun... "Kain pelikat dak disinsing rapi, boleh pak tani turun menyemai ?" pun..masih takde jawaban... Ramli mencuba lagi. "Juruterbang dah siap sedia... boleh pesawat turun mendarat ?" Sayu sekali jawaban si isteri dari bawah selimut, "Maaf tuan... Landasannya baru saje banjir...!"

hahah.. ayam dan kambing

Pada suatu hari,ayam telah menghiaskan dirinya dengan menyangkut manik-manik yang berkilauan pada setiap helaian bulunya. Tajinya diasah sehingga berkilauan dan berjalanlah ia menuju ke kediaman kambing.

Tiba di kediaman kambing, ayam pun menyapa sahabatnya itu.

Ayam : Kambing, pekabo?

Kambing : Baik. Wah,ayam. Bukan main lagi kau. Kau nak ke mana
hensem-hensem ni.

Ayam : Takde ke mana. Sesajalah nak tengok riaksi engko.

Kambing : Tapi kan ayam, macam mana pun ko berhias, ko jalan tetap kaki ayam, kan?

Ayam : Ko kutuk aku ye. Ko pun apa kurangnya.....

Kambing : Apsal pulak?

Ayam : Nampak macam alim. Bela janggut. Tapi TELUR nampak...

Saturday, March 12, 2011

KETIKA DI PUTRAJAYA

  mse nie kami npk sumting intersting. Sebab tuh laaa kami tunjok kt ats tuh
huhuhu


mase nie tgah haus nie.da x tahan da nk minum air. minum jela air tuh.hahaha

Pelik 3: Bigmouth? Bigtheeth?



Da puas kutok da gmba aku tuh? 
 nampak tak ggi aku yang gagah malah perkasa tuh?
serta birir angie aku yang menyerlah tuh?

rmai yang telah membuat spekulasi menyatakan bibir aku ni mmg la besau malah mungil..
ye aku tau tuh!! dan aku bangge.. :)

kalau berdasarkan gambar2 kat atas nih aku suke sgt menonjolkan GIGI besau aku die batang tuh. 

aku sendiri pon xtau nape.. aku suke macam tu. sebab aku rase kuat malah perkasa. :)

tu je.. sebab nak mempertaruhkan GIGI dan BIBIR aku comel ni.. 

*aku pasan kan? tlong la nad. kau jgn nak ngader la. 

did i have told you that I LOVE YOU?

When I saw you I was afraid to meet you.
 When I met you I was afraid to kiss you. 
When I kissed you I was afraid to love you. 
Now that I love you, I am afraid to lose you.

.LOVE NAD.

Thursday, March 10, 2011

Ni belong kitorang punye pasal la!!

Mmg hodoh la nok. aku tau da..
suke ati ktorg la cantek ke x. sweet ke x. 
yg penting kitorang SUKE.


p/s: melepaskan geram 

ANDA!

There are times when I cant decide
whether to see you or not, 
I want to see you because I miss you 
but there are times when I dont want to see you 
because everytime I do,
the fact that you dont see me the way
that I see you hurts me even more ...

*Fullstop. Awak msti malu kan kan kan? 
.Love Nadiah.

kalau sy da xde bru awk leh gatal dgn pmpuan lain

Ni 1 lg cter yg aku jmp msa tga2 belek home... hahahahaha.... cte ni mmg sdey bg aku... n aku harap cte ni bg pengajaran pada sesiapa pn... HARGAI DIA SEBELUM TERLAMBAT.... :)

Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....

Wednesday, March 9, 2011

Jumping High Photo Contest


Tudia.. kau tgk je la banner kat atas nih.. msti da tau kan contest ape.. hamek kau..
semase mengedik2 ngan blogger2 ku..aku telah ditag dalm satu contest. ini Cik Tyra yang wat.. rmai rakan2 ku yang join..
Syarat-syarat :
1. Sudah FOLLOW Cik Tyra nye blog (:
2. Sedang buat entry JUMPING HIGH PHOTO CONTEST (:
3. Akan upload gambar untuk dipertaruhkan.. (:
4. Sudah letak nun di atas banner awak (:
5. Sudah letak banner kat sidebar (:
6. Akan saya tinggalkan link di sana nanti (:
7. Akan ada 4 orang bakal di TAG (:



Ini pulak antara gambar2 yang aku kuat untuk pertaruhkan.
Gamba gedik akuh yg ni. mase kat Gurney..
 mengedikkan diri.. 
(ni waktu mude2 tau)







ok. Ini mase kami tergedik2 kat Padang Kota ari tuh..
 Cik Tyrah pilih la ye..