Friday, February 18, 2011

Pelik 2: Cuai

Ni cerita hari nih. aku keluar ngan wawa.. atas sebab2 yang aku sndri cipta.. iaitu.. mengade-ngade nak mkan Pizza Hut ngan tgk muvee.. tu la kau nad... xde keje je nak merayap..

setelah aku menyiapkan diri. aku dan wawa ke ATM kesayangan kami di depan.. dengan panas terik pukul 12 tghari tu.. kami redah je.. sebab tanak bertembung dengan orang nak g sembayang jumaat nanti.. tu da menjadi perkara yang memalukan bila bertembung dengan kaum adam yang nak ke masjid tapi perangai gatal mulot mereka bile nmpk perempuan yang xdapat mereka elakkan. -__-"

ATM-------------------------------->TAXI

dialog dalam taxi.

N: aku ase macam ade bnde yang xcmplete la lam beg aku ni..
W: sume bawak x??
N: wallet, phone. da la.. tu je.. sume de...(dengan confident) p ase xcmplte.

setibanya dalam Village Mall....

N: nak bg tau krell la aku kua nih.. (sambil mencari fon)

...........cari......cari....cari....................

N: WAWA!!! PHONE AKU TERTINGGAL KAT ATM BANK ISLAM TU.!!!
W: pergh!!

aku mmg hebat.. suke sedekah barang kat orang.. tanye punye tanye kat pak guard tu.. xde gak.. cal num aku.. off.. sedey meyh!!!!! walaupon fon cikai je.. aku syng woo.. beli gune duit sendiri.. sim card tu yang penting, T_T

Naseb baek ade hamba ALLAH ni yang baek hati call mak aku n bagi tau soh call dye... pergh!! sape la mamat ni.. aku tau name die je.. IZAT. budak part 3. bpak baek seyh die nak pulang balik..
tapi...

"ingat kalu xkenal nak amek jee. tanak pulang"
"kalo blackberry mmg da xpulang da nih."

fuyoo.!! hebat la ko mat! mmg ade niat jaat la tuh. :D
xpe. yang penting kau pulang kan aku punye fon tuh.. aku sayang ko la IZAT.!! (walaupon aku xkenal kau pada mulanya)

esok nye iaitu hari ni izzat ni pulang kan fon aku. fuyoo!!! bf mmbe aku upe nyee.. ekeleh... aku igt kan sape larh! dengam gumbira nya aky g amek fon aku kat die...
 emuax..emuax..emuax..!!! kat handphone aku..

rndu woooo.... alau pon kejap jee...

TERIMA KASIH IZAT BF SHA.(DIM3)

Tuesday, February 15, 2011

Pelik 1: Jogging

Da la me da aku meyimpan hasrat nak g berjoging pagi2.. tapi masalah terbesar aku adlah bangon pagi. alarm?? ampeh nak bangon kalu tak 28 kali berbunyi mmg tak bagown laa.. namun hari ni aku berwawasan.. bangun pagi2.. kejowt kan wawa.. JOGING!! 

Matlamat kitorang bukan la nak berjoging sangat pon.. nak g dpan u tu nak booked kereta tok esok.. 
nme pon NADIAH DAN WAWA YANG JOGING. so ,.. adat la kalo rehat banyak kali.. macam xjog. -__-"

Bangunan dining murni memukau pandagan kami.. lepakin!!

W: nak makan ke nad?
N: nak.. *dalam ati(nak makn kueh je la)

pinggan yang smpai kat kaunter ade mee goreng dan kuih seri puteri.. 

Casher: Balik joging ke dik?
N & W: haah* dengan muke bgge sebab x rmai yg jog pgi ni..
Casher: Balek joging pas tu makan??
N: pergh!! -___-"

sentap siot!! aku siket nye semangat joging satu u ni.. siap maen keja2 g nan pakguard.. ko ckap cam tu lak kan..  SENTHAP!! 
yang penting aku joging. bukan aku maen baling selipar.. pffft! 

so long frens! :D

Monday, February 14, 2011

Penyatuan Dua 'Otak'

Ini bukan pasal operation. ini pasal penyatuan idea antara aku dengan Khairel. selepas aku tgk blog mmbe aku yang sangat2 unik aku pon terdorong nak wat gak.. eh? terdorong? ke terpengaruh? same je... aku pon dengan eppy nye bg cadangan kat Keyrell..tapi!!

N: u.. cbe tgk blog budak ni..
K: ok..
N: da tgk?
K: daa...
N pergh!!!

meresap nye pasal.. macam tanak layan.. bz chat lewtew! senyap jap.. wat relex jiwe jap..

N:so? 
K: nak wat ke?
N: msti laa... kan suhweet tu..
K: p i tak tau wat sume2 tuh..
N: fuyoo!!

nak tergelak aku.. hehee... make dengan persetujuan dua pihak.. aku pon edit2 la balik blog aku  ni. menjadi shared blog.. aku dan keyrell... thanks dear!! :D

*can i say 'I love You' here??

Bile Hari Isnin Saye...

Dalam banyak2 hari, hari isnin ni lain dari yang lain sebab....

1)ADE SATU KELAS JEE...
sumpah aku suke..cube kalo kau.. lol

2)KENE PAKAI BAJU KURUNG
sbtolnye boleh je pon pkai baju seluar slack n kemeja.. p nk npk supan aku prefer baju kurung.. wlau pon klas pukul 2.. panas terik wo!!

3) TAK BOLEH MENGUAP!!
 halamak.. macam boo... lam kelas miss ni la yang pelik.. tak bole nguap meyh.!! mau kembang idong aku than mguap! -.-

4) KETIAK MANDI
what daaa..!!?? haah.. mmg betol pon.. tiap2 ari isnin la ketiak aku nak lencun.. mne tak nye kul 2 meyh.. sape je yang xbepeloh.. merasap jek.. tu baru ketiak.. lau orang len xtau la mne g yg peloh.. eyk??!

5)MAKAN AWAL
antare hari2 lain.. hari ni je la yang aku akan makan dulu sebelom aku g kelas.. 

tu je kot.. aku ase.. nnti kalo ade aku wat entri lain.. lebiu pals!!  

  
Ini lah muke seorang pelajar UiTm yang terpakse g kelas pukul 2, berbaju kurung..Npk xpanas terik tuh..tapi Muke tuh adlah muka yang bahagia sebab baru lepas makan.. 
*TANK FULLED

Saturday, February 12, 2011

saye da ade blog laa
hehehe
time kasih kpd nadiah bt ahmad solikhin

Vintage Rockstar

Hey babe..aku mmg seorang yang sangat2 suke vintage stuff.. and the first vintage thing yg aku beli is oversized shirt dari blog ni..Vintage Rockstar jual banyak barang yg vintage and kebanyakannye adalah preloved..first time aku blogwalking kat blog ni aku tros terpegun ngan model dye..rupanya model dia la owner dia.. banyak barang2 yang dia jual.. antaranya dress, shirt, shoes, beg n etc..ower dye Nab.. name da nak dkat ngan aku.. pft! perasan lbeh.. :) harga dia pon affordable.. susa lau aku nak cite pe yang best kat blogshop dia ni.. kau tgk je laa..






sume gambar2 dicuri dari blog dan fesbuk VR

kepada sesiapa yang tertarik ngan item2 ni.. g la kat blog dia..: 
xpon fesbok dia:

VINTAGE ROCKSTAR YAW!!

Friday, February 11, 2011

Jezzmine Zaidan

Dia seorang perempuan yang cute. Malah dia sgt comel. Kau pham tak? Dia sgt2 cute+comel!  Hari ni dia dtg UiTM aku.. Kutok punye kutok pasal Law Fiest beberapa hari lepas..rupenye ade benda yang yang aku tertinggal.. Ade la kisah beberape miggu lepas on the way nak g kelas..student law buat promotion pasal program ni..

SL: adik.. nak ikot grooming bulan due ni.??
Aku: (Senyum sampai telinga smbil amek flyers) tak pe lah akak..tq..
SL: xpee..
Sara: ape nih? grooming? ngan sape nih? macam tak kecik pon dye nye flyers..
Aku: ntah. ne aku tau..bce la..
Sara: mau terjojol mate aku nak bace tulisan besa sgt ni. Nah. amek la kau..(hulurkan flyers kat aku)
Aku: eyh!! da lambat la.. cpt2 g klaz..(buang flyers tu cam tu je ngan muke tak besalah)

beberape hari sebelom program tu start:

Aku: (dalam hati smbil tgk poster corprate grooming) mcam knal je minah ni.. eyh! Jezmine!
Rajaa: nape?
Aku: aku nak g grooming ni! tapi ade ldk. aku nak g gak.. sbab ade Jezz ni. dye OBB owner. alaaa...

sampai lak kt bilek:

Aku: ah...aku nak g jugak.. tapi dpt amek gmba pon jadi la..
Ah: g je la..
Aku: aku nak g.. yayay!!

bpe mnit lpas tu..

Aku: alaa.. nak g la grooming tu.. ade Jezz..
Ah: g je laa..
Aku: ok..

Betape bodoh nye aku sampai aku xkenal Jezz dlam flyers tu.. cube kau pk. sape je yg nak perasan gamba sbesa alam kay flyers tu?? LDK mmg perkara wjib yg aku kena dtg. kalau tak repeat la aku jwb nye next sem..Jezzmine Zaidan punye pasal aku g jugak grooming tu yang terletak kat dewan mini..cube kau bayang kan..kitorang sanggop jalan dari dewan konvo tu sampai kat dewan mini tuh? Kawan2 aku pulak macam xmeresap lak ngan aku yg nak sangat jpe Jezz nih. nak tanak kne la pegi jugak.. sesampai..masih ade la!!!!

Dhiya.. pinjam blackberry.!!


tgk la mereka yang sangat cantek tu.. aku jeles ngan budak ddok dpan tu.. die dpt bju dari Jezmine Zaidan!! kau bole paham tak perasaan aku bile die suroh aku amek kan gamba die bile semasok nye aku dalam hall nih? kau paham x? Dan kau pompuan. kau tau tak pe perasaan aku bile dpt tgk kau pompuan cantek? Aku jeles! 

Oh! Jezzmine Zaidan.
aku dtg dngan bdan yg busuk n huduh..berbaju kurung je..pkai shawl bodoh.. dan aku mmg sgt huduh time ni.. ade aku kesah?? aky dtg nak amek gamba dengan Jezz je pon.. 
maybe ramai yg tak kenal dye kalo tak salu blogwalking.. yeke? ntah?. aku nye blog. aku nk ckp ppe ske ati aku la.. tapi kau! This girl are so so sooooo WANGI! Bile bediri kat sebelah mmg aku tak bole nak bernafas.(gementar nye pasal). tapi bau perfume die sgt menusuk kalbu ku ko babe.. This Old Blossom Box owner is sgt2 cute kau tau x?? Ya allah.. aku da xtau nak cite pe.. nak senang kau tgk la die nye blog.. sumpah cantek..

hah.. puas ati aku dpt menyenap gamba ngan die nih.. dpt jpe pon da ase best kot. Kalo ikot kan ati aku mmg nak borak pepenjang la kan ngan Jezz nih.. oh cute nye die..(mse nk tlis ayt ni aku menatap jap pic dye) 
nih belog die kalo sebab korg patot tgk..

ok.. tuh je keterujaan yang aku nak share ngan kau.. so long babeh! xoxo