Thursday, October 28, 2010

Akhirnye!

oh! oh!! hye reader. imma soe bout this entri. sbtol nye entri ni da lme de. p jz xpost jek. its about the scene from our hostel a.k.a "APARTMENT" kami. huhuuu.. setelah setengah sem kami semua merempat di bilik2 junior. kami akhir nye dapt bilik sndri iaitu kolej baru bername"kolej MURNI". sigh~ (kmi xske nme ni cz one of our fren name exactly like dis cllge names). hee..

omg. ive lot of stry to tell u all. the beauty..landscape.. design... oh2.!! the toilet.. (=.=)"
almost all the facilities r ok laa.. ley la.. myb bcz its still new. but the problm of this college is dowg nye elctric suply/power. awal2 masok tu salu je black out. ttbe. then nak black out lak time mlam2. mgrib usually.. (sigh) . then de skali tuh. msalh air lak. de rumor ckap ade tikus mati kat tank utame. so xley la nak mndi or ppe.. so ktowg ngan muke tak malu nye menumpang semule ke bilik lame kami. huh. malu jek. -.-'

but the best thing slme aku ddok cti is aku ley tgk mca2 rgam manusia kat uitm ni. every evning ade je yg maen badminton. even malam. n aku ase dok kat cni lbey merapatkan lagi hubungan antare warge2 uitm. especially student2 part 2 n 3 yg dok kolej baru nih.. besides, (da cam nk wat essay lak), aku yg dpt blik tgkat 3 ni lak sgt2 bertuah kerana dpt melihat pemandangan yang sgt2 cantek setiap petang bcz from my roon i can see the sunset. sgt2 BEAUTIFUL! aku rse sgt bertuah la dok cni.. salu nk tgk je msti ne gi pantai. skunk da xpyah2 da. haha.. (tanx uitm cz bg aku dok tgkat ats wlau pon tggi sgt bg aku). even mase nak ujan pon sgt2 cantek bile tgk awan yg gelap tuh nak dtg ats kple aku.. here are some pic yg smpat aku snap. (actually byk g.tenet is vry 'laju'. susa nk upload).

ni pmndgn dri dpn pntu blik aku. time ni da nk senja.
aku ske tone orenge n blue ats bmbung tuh.

BEAUTIFUL

ni aku snap sblon ujan.

ni pon. ni view dri tgkap.
(blkang tu blok bru gak. p xde org  g.nxt sem de la.)

jz look at the cloud nk ujan tuh.
time ni agin da bunyi2 da. kuat. then ujan.

*smbil menaip ni aku berdoa gak lam ati kot2 ade pihak uitm yg bce. next sem bgi la kami dok lagi kat cni. dok lua sgt cost.! plezz.. ^.^

Wednesday, October 27, 2010

1st paper

today 1st paper aku tok final exam nih. pper kul 2 ptg. kul 9 aku da bgown. ngeeng.. :D
smngat bel nye psal. bgown awal. (xya nak berie sgt la nad. 9 tu pon da lmbt. lau kat uma ko da kne bebel lame da ngan mak ko). bgown je awal. p mndi nye lmbt. bese laa.. ank dare. eyh? bkn ank dre kne mndi awal ke? xpe2. kms2.. ehehe.(alasan). nak diwat cite.. ttbe aku rindu pulak ngan pak cik lesen aku tuh.. pak cik ni yg aku ngan asz g amek lsen same2. sbtlnye aku dalmbt amek test cmpter. so. pak cik tu lak da byk kli tnye kat mmbe aku yg tgh berusaha nak setel kan lesan dye skunk ni. cian lak ngn pak cik tuh. aku cal nak book tok sok. mntak2 pak cik tuh xla marah ktorg. setel cal.

cam da lri lak aku nye cerite ni kan. berbelik kpd crita asal. psal paper bel aku nih. disebabkan paper ari ni aku mnjwab dgan seronok sekali wlau pon ade yg aku xpham p aku sgt2 suke. ngehehee.. ^.^
tatau nape. p aku sgt ske. pasal donate mendonate. ke sbab aku suke donat?? teet.!! slah nad. donate ngan donat xsame. (alamak! cdap nye donat! da lme xmkan. :p~) xpe2. yg pnting aku mnjwb dngan lncar dengan bantuan kamus dari junior ku. tanx Nisa bg akak pnjam. (tau x penat nk cri kamus!).  abes paper kami semua termasuklah Jaa', Wawa, Sara, Asz, and Dhiya.  CHECK! sume ade. g mkan di dining kesayangan kami. (sbab da xde tmpat len). setelah pnt kani menyumbat perot masing2 kami bergerak pulang ke Hotel kami. dan terserempak dgan satu makhluk berbulu yg bewarne kelabu!! eeee.... kucing laa.. ahaha.. kucing2 uitm ni sgt2 sumel n bersih actually. even dowg xdijaga. aku ni lak mmg gile ngan kucing ni. sbab bulu dye mcam short hair yg aku nk tuh. sgt lmbot.. n ktorg smpat snap pic nan kucing ni. ni antre kegilaan kami ari ni:-


after pper. even dlam hall pon ktorg sempat snap!
credit to jaa'

on the way nak ke dining kesayangan kami sume
(pasan xbju kami?)

kami sgt teruja bile dpt kucing ni.
(padahal sblom ni jpe gak. npe ntah ttbe truje sgt2)
aku sgt2 suke kucing ni smpai aku snap byk kli pic dye. antre nye pose2 dye mase mlm2 jadi jaga dpan dinig ktorg tuh.. nagan membe dye agi sekor. 

merlina said: hey. meet ma fren. stripy.

jz look at my pretty neck

buley jdi tugu kat kuching srwak da. xD

xpsal2 aku da bg nme kat kucing2 kat uitm ni. ttbe lak kcian sbab asek2 student pggil hoi2.!! xsupan2... dowg ni pon mkhluk gak.. 
tu la cite 1st paper aku n kucing2 uitm..
hargailah kucing2 atau binatang peliharaan anda.
dan dermalah organ2 anda. (ttbe je. mntg2 essay tdi wat sal organ donation)

c ya. 
XOXO



Tuesday, October 26, 2010

My Wish List

oew. am. gee.. da bpe lame da aku megidam kan bende2 ni sume. sume owg aku da mintak. n 4sure la susa nk dpt. xkan la lak membe2 aku sesenag nk bg lak. but the fact is, aku kne sempurnakan gak wish list aku nih. wlau pon korang tgk aku da mcam Alexandre D'Man. bhahaha. ^.^

babe.. i love u all dear..
1. British Short-hair cat. 

oh2.!! Snowie.!!!  yup. lau aku de kucing ni mmg aku nk bg nme snowie laa.. xkre la jntan ke btine. asal kan aku ade nme tok dye.. aku da lme gile kat kucing ni. since aku tgk kat page spe ntah sal pmeran kat ne ntah. urgh.!!! lau la aku dpt pegag kucing ni. de gak la ku mnx kat my dear tok beli kan. p.. disebabkan kami ni msih la ank2 bwah jgaan mak bpak. jadi agak susa la. xpe2.. aku make sure aku dpt this cat when i turn 23. SNOWIE

2. Nikon D3000 

my fbret. i dunno why. cz one of aku nye hobby is snap. snap. snap. cz every moment are precious bg daku. haha.(agak geli disitu). aku hrap sgt dpt beli ni b4 aku 24 or sumthin. p lau ikot kan aku ley je beli ngan wet pt aku. p pndai2 nk jwab la ngan mak bpak aku. mati la lau kntoi. haha..(ank yg baek.) cne pon aku ne gak la blaja nk manage mendealah nih. bab aku ni pro gile bab prosak barang. any reader yg kot2 bek ati nak bg aku ke.. or nk ajar aku ke. aku on jek. as long as kowg bg free.. bhahaha,, ^.^. kiddin.. Nikon D3000. Love Ya.!!


3. Alexander McQuen Ankle boot. 

pergh.. lau aku dpt la ankle boot ni mmg aku xcri len laa.. haha.. klah angie lau aku pkai ni. (berangan~). disebabkan lately ni aku suke gile ngan kaler2 yg bright. cam merah, kuning, electric blue. aku jtoh ati la kat boot ni.. n i love it. ttbe je bde ni msok wish list aku kan.. 

4. Katty perry

sore. prety face. sume superd r kat katty nih. sumpah aku adore dye sgt2. jz look at her solid body. she is so fien whenever shes wearing any types of clothes. lau la aku dpt body cam dye. ahaha.. (dun be nood la nad). ^.^. one more thing is aku ske dye nye sore. aku start ske dye time aku dnga lagu i kissed a girl. superb gile la.. then hot n cold. agi la. cute gile. OH KATTY PERRY... I LOVE U. (wat mke teruje cam org gile) 


5. Bouquet of roses from my bf. ^.^(nad getix) 

hurm.. ni slah satu nye gak laa.. lam wish list aku ni. mcam2 la bde mrpek aku nk kan..ahaha..p kcik2 agi da brangan bde nih. mne tak nye.. tgk tv salu nmpk bf bg kat gf dowg kan.. ahaha.. smpai skunk aku nk. p xpe.. jz wait n see.. ngeehehe.. ^_^
*oh tidak. kegedikan aku terserlah.=.=ll

6. Trip to Bali

haha.. u.... besh nye dpt g relax2 kat bali. mak aku de lak gak nak ajak g indon.. p xde la smpai bali. xkesa laa.. mak.. t diah lak bwak mak g bali. oke. hahaha.. (nan bf pon ley gak.^^.)



okee.. wat mse ni. tuh je la. p ade g sbtol nyee. da upe laa.. ahaha.. nxt time kot2 aku da tertunaikan wish list aku ni. aku akn bg tau to all reader. btw. wish me luck for my wish list.!! 
XOXO








Sunday, October 24, 2010

PERUBAHAN KU

salam reader. ari ni aku nak share aku nye ke excitedan aku ngan korang. smlam on the day aku balik kedah aku lepak tesco ngan jaa' then aku pon ttbe terpk la nak timbang berat aku dpan toilet. disebabkan aku borink tunggu Jaa' 'membuang', aku pon wat la kje2 yg mugkin memalukan dan melukakan perasaan aku iaitu MENIMBANG BERAT. 



kelatak.!! syiling masok lam penimbang tuh. aku agkat kaki then diri atas mendealah tuh.
---49----55----47---50--------
_ _ _ _ 50.5 kg_ _ _ _ 
HAH??!!! wow!! wuuhoooo..!!! aku da kurang berat about 5 kg.. unbelievable doe.. bulan lepas mase raye je berat aku da 50 lebih. terkejot la gak aku tau berat aku da trun. pffff.!!! :)
betape excited  nye aku. sebab seinngat aku, selama aku ddok kat u ni. sem ni je bru 2 kali aku jogging. mgkin sebab aku nye blik kat kmpus tgkat 3. mmg berkesan gak la usehe aku selalu naen trun tgge ari2. g kelas. bilek wawa.. fuhh..!!! COGRAT GAL.! tapi mlang nye ushe aku untok mgecikkan bumper blkang agak merumitkan. agaga.. ^.^
ok laa.. ni latest pic aku. tgk la kot2 mmg aku da kros ke kan. hehe.. xD
23October2010(hang out wif dear)

wlaucane pon aku ttap tros kan useha aku. fren.. wish me luck. n u'll c me jz like angie. bhahaha... xD
hve a nice day dude. 
love. nad.

Khairell Brothers.!

hey2. awi ni aku lek kdah n lam bas aku jpe mke sme cam abag krell. (abg amri). siyes mke same. ni pic2 nye. :)


ops.. ni aku curik2 amek pic dye. disebab kan aku dok belakang. hehe.. smpat gak laa.. dye nga borak nan mak dye. . xD





mcam2 aku pk nak ckap pe jdi kan alasan aku nk amek pic nan dye. at last aku ckap mke dye same mcam arwah kawan aku. them mak dye pon bg. ehehe.. asal ntah aku ley dpt kekuatan smpai cam ni. nk mnx amek gmba lak tuh. nadiah. ko mmg tak tau malu. dooh.!!! =.=


ni la dye. ni pic secare rasmi nye. ahaha.. mak dye skali tuh. cuak ko aku nk mnx permission nak amek gmba same. amek ati nye pasal. ajak la mak skali. ahaha.. p upe lak nak tye nme cpe. gile misteri dak ni. yg bju ijau tau. bkan yg bju putih tu. tu india yg anta aku g tesco nih. ehehe.. *masalah cmera myebab kan mke aku gelap. ahahaa. xD

cam tuh la cite ke excitedtan aku bile jpe org muke serupe nih. ahaha... kot2 la jpe org muke angie. mmg time tuh aku wat mke xmlu g alaa.. Abg arm.. soe ea lau xsame. ehehe.. ni pndagan nad je. ehehehe.. xD .NAD.